Při nákupu nad 5000 Kč, poštovné nebo dovoz po celé ČR zdarma.
+420 605 146 076 · aukce@galerieumeni.cz · Ostrava
zpět na výpis autorů

Leo Ludovít Bednárik

Leo Ludovít Bednárik
* 9. 7. 1938 Bratislava - † červenec 2016
Své výtvarné vzdělání získal na Vysoké škole výtvarných umění v polském Krakově. Po studentských nepokojích koncem šedesátých let se na určitou dobu odmlčel z výtvarného dění. Dokonce se odstěhoval z Bratislavy do Tater, kde nějaký čas působil jako vysokohorský nosič. Zde se postupně začíná rozvíjet jeho výtvarná tvorba především ve formě užité grafiky jako byly návrhy plakátů na sportovní a kulturní akce. V tomto období se začíná intenzivně věnovat grafickému designu a tvorbě návrhů různých piktogramů a značek pro různé organizace a společnosti, vše vytvořené ručně. Dokonce vytvořil a navrhl několik velmi zajímavých druhů písma. Později se vrací do Bratislavy a osmdesátá léta lze v jeho tvorbě nazvat jako velmi tvůrčí, konstruktivní a relativně úspěšné.
Velký zlom v jeho výtvarné tvorbě však nastává začátkem devadesátých let. V tomto období nastupuje éra počítačů, které začaly nahrazovat náročnou ruční práci při tvorbě grafického designu a tvorbě piktogramů. Zájem o jeho tvorbu ručního grafického designu upadá a proto se začíná zabývat grafickou tvorbou exlibris.
Do tajů grafické tvorby exlibris a do tajů grafických technik jako je lept, suchá jehla a akvatinta ho zaučil vynikající slovenský grafik, ilustrátor a pedagog Karol Ondreička.

Díla v aukcích

Autor: Leo Ludovít Bednárik

159. Kleopatra

Dosažená cena: neprodáno
Vyvolávací cena: 400 Kč

Konec aukce: 06.12.2019 20:38

Chcete vědět o našich novinkách jako první?
Zanechte nám vaši e-mailovou adresu a už vám neunikne žádná speciální nabídka